Uleiurile pentru păr sunt o alegere minunată pentru cei care își doresc să-și îmbunătățească aspectul și textura părului. Acest lucru se remarcă în India, acolo unde uleiarea părului este o tradiție veche care se păstrează de-a lungul secolelor. Începând de la artiștii de la Hollywood, ca Jennifer Aniston și Salma Hayek, care recomandă uleiarea părului pentru a obține un păr mai îngrijit și sănătos, până la stilistii experimentați care folosesc uleiuri speciale pentru a obține un las perfect de lungime, uleiarea părului se remarcă din ce în ce mai mult și în lumea modernă. Uleiarea părului are numeroase avantaje, iar printre acestea se numără rezultate rapide, ușor de obținut, menținerea sănătății și frumuseții părului, creșterea scalpului sănătos și eliminarea firelor despicate.
Unele dintre cele mai comune uleiuri de păr sunt arganul, uleiul de cocos, jojoba, ricin, susanul, măslinele și uleiul de mentă. Aceste uleiuri sunt eficiente, deoarece conțin substanțe nutritive importante, cum ar fi antioxidanții, omega 3 și 6 grăsimi esențiale și vitaminele A, D și E. Acestea hrănesc părul și scalpul și oferă părului volum, strălucire, textură și elasticitate.
Începe prin pregătire
Înainte de a începe să aplici ulei pe păr, este nevoie să-ți pregătești părul. Începe prin curățarea scalpului cu un șampon și un balsam în funcție de tipul de păr, după care usucă părul ușor cu prosopul. Dacă dorești să-ți îndrepți sau să-ți vopsesti părul acest lucru trebuie făcut înainte de uleiare. Dacă vrei să-ți folosești produsele obișnuite de styling, ar fi bine să completezi cu o cantitate mică de ulei, care îți va oferi părului strălucire suplimentară.
Alegerea uleiului
Alegerea uleiului adecvat pentru tine este importantă. Uleiul de argan este ideal pentru părul uscat și deteriorat, deoarece curăță scalpul și hrănește pielea, oferind părului strălucire și volum. Uleiul de cocos este excelent pentru hidratare și suplețe. Acesta se recomandă celor care au părul creț și uscat deoarece penetrează adânc în păr, hrănindu-l și oferindu-i elasticitate. Uleiul de jojoba se recomandă deoarece curăță scalpul și hrănește scalpul și părul. Uleiul de ricin se recomandă deoarece reduce căderea și crește strălucirea și volumul părului. Uleiul de susan curăță scalpul și hrănește părul. Măslinele sunt perfecte pentru a rehidrata și hrăni părul uscat. Uleiul de menta stimulează creșterea și curăță scalpul.
Instrucțiuni de aplicare
Aplicarea uleiului este foarte simplă. Uleiul poate fi aplicat pe scalp, prin masare, dar și pe păr. Poți folosi un pieptene pentru a distribui uniform uleiul pe păr. De asemenea, dacă ai părul lung, poți să-i fricționezi uleiul (începând de la rădăcinile până la vârfuri) pentru a hrăni firele și pentru a se îngriji de ele. După ce aplici uleiul, lasă-l să acționeze în timpul nopții. Aceste uleiuri au în cea mai mare parte adaosuri cosmetice, ceea ce înseamnă că nu vei simți mirosul în timp ce-l folosești. După ce ai aplicat uleiul, ar fi bine să stai îmbrăcat într-un halat pentru a te proteja de ulei, care ar putea să rateze părul și să-ți pună hainele în pericol.
Părul îmbogățit cu ulei
Beneficiile uleiului pentru păr sunt numeroase. În plus față de netezirea și îmbunătățirea aspectului general, uleiul hrănește și întărește firul de păr, îmbunătățește scalpul pentru a preveni mătreața, îngustează porii scalpului pentru un păr mai sănătos, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la rezolvarea problemelor legate de mătreață. Uleiurile pot fi, de asemenea, folosite dacă vrei să-ți tratezi părul încretit sau vopsit. Cele mai bune și mai simple tratamente pe care le poți aplica sunt pre-șamponarea