Subiectul tehnicii de vopsire a părului este comun, dar se pare că părul nostru nu are nevoie de ajutorul nostru pentru a-şi schimba nuanţa. Ştiaţi acest lucru? Ei bine, părul nostru se decolorează în mod natural şi există numeroase motive pentru care se întâmplă asta. Cea mai comună cauză este pierderea pigmentaţiei părului din cauza expunerii prelungite la soare. Aţi dori să aflaţi mai multe despre acest fenomen? Nu ezitaţi să citiţi articolul următor!
De la brunetă la blondă
Doar cu câţiva ani în urmă, părul meu era castaniu …
Părul meu obişnuia să fie închis la culoare şi să reflecte razele de soare, strălucind într-o frumoasă culoare de auriu şi castaniu. Astăzi, tot ce a rămas este o nuanţă aurie. Lună după lună, părul meu a devenit din ce în ce mai deschis, şi am sfârşit prin a avea părul blond închis. Desigur, nu a fost o schimbare imediată, am trecut prin culori de tranziţie precum bronz deschis şi nuanţe un pic roşcate. Culoarea pe lungime a părului nu s-a schimbat deoarece rădăcinile părului meu încă au o culoare închisă.
De asemenea, merită menţionat că nu mi-au expus excesiv părul la soare şi nici nu am aplicat produse pe bază de muşeţel, care ar fi putut să îmi deschidă nuanţa părului. În general, îngrijirea părului meu a fost standard şi nu poate fi corelată cu nimic care ar fi putut facilita estomparea culorii. Prin urmare, cum este posibil ca părul meu să îşi schimbe culoarea fără a fi deteriorat sau slăbit?
Experţii explică de ce părul îşi schimbă culoare singur
Am navigat pe jumătate din Internet pentru a găsi răspunsul la această întrebare dificilă ‘ De ce părul meu s-a deschis la culoare cu vârsta? ‘. A meritat deoarece am reuşit să găsesc răspunsul şi vi-l voi prezenta şi dumneavoastră 🙂
Aşa cum era uşor de preconizat, rolul esenţial în acest caz îl joacă genele şi melanocitele. La urma urmei, totul este în gene, nu-i aşa? Acest mecanism este simplu. Culoarea naturală a părului depinde de cantitatea de melanocite produse, care sunt celule cu conţinut de pigment. Acestea ajung în bulbii părului, unde produc un pigment (melanina). Dacă bulbii de păr pierd pigmentul, putem observa încărunţirea părului. În ceea ce priveşte procesul de deschidere a părului, este important de reţinut că există două tipuri de melanină – cea responsabilă cu culoarea închisă a părului şi, cea de-a doua, responsabilă cu culoarea deschisă sau nunaţa roşcată a părului. Nivelul ambelor tipuri de melanină este diferit în orice individ şi împreună cu schimbările care au loc la nivelul organismului, acestea pot fi alterate. Pentru a rezuma, dacă producţia de melanină este limitată, părul nostru va trece de la castaniu la blond, de exemplu. Şi nu este nimic ciudat în legătură cu asta.
V-aţi confruntat cu o astfel de situaţie? 😉
Lasă un răspuns