Pudra cosmetică cu argilă – este un produs natural îmbogăţit cu minerale, cu o acţiune minunată asupra pielii. Datorită cantităţii considerabile de argilă, putem spune fără echioc că Mama Natură este generoasă deoarece ne furnizează o gamă largă de cosmetice organice.
Un aspect de multe ori ignorat este că argila a fost utilizată încă din timpuri imemoriale. A profita de proprietăţile acestui produs cosmetic nu este o practică atât de nouă pe cât o considerăm, mai ales atunci când observăm ofertele saloanelor SPA şi a altor saloane de înfrumuseţare. Aşa cum este tipic tratamentelor naturale de îngrijire a corpului, aplicarea pudrei pe bază de argilă este o procedură inspirată de practicile oamenilor din antichitate, la fel cum, de exemplu, am adoptat de la aceştia tratamentele cu ulei pentru păr sau îngrijirea pielii corpului cu miere şi lapte.
Şi asta ar fi tot în ceea ce priveşte introducerea 😉
Pudra cosmetică cu argilă. De ce m-am îndrăgostit de aceasta?
Evident, datorită acţiunii pe care o oferă. Argila naturală are capacitatea de a absorbi impurităţile, precum sebumul, toxinele şi celulele moarte de la nivelul epidermei. Cum este posibil? Fizică pură. Argila cosmetică are o încărcătură negativă, prin urmare, atrage substanţele cu încărcătură pozitivă.
În plus, argila cosmetică conţine o diversitate de substanţe esenţiale pentru piele, micro şi macro elemente într-o formă uşor de absorbit. De obicei, argila cosmetică conţine calciu, siliciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, zinc, cupru şi seleniu.
Acţiunea fiecărui tip de argilă cosmetică este minunată şi poate fi descrisă ca purificatoare, antiseptică, tonifiantă, de netezire, de mineralizare şi de exfoliere.
Tipuri de argilă cosmetică. Pe care să o alegem?
Putem distinge câteva tipuri de argilă care, la prima vedere, diferă doar prin culoare. Fiecare nuanţă de argilă prezintă caracteristici diferite la aplicare. Voi face tot posibilul pentru a vă explica caracteristicile anumitor tipuri de argilă cosmetică pe care am avut oportunitatea de a le utiliza. Sper că aceste descrieri scurte vă for fi utile la selectarea unui versiuni.
- Argila cosmetică verde – cea mai puternică formă de argilă dintre toate tipurile de argilă cosmetică; are proprietăţi de dezinfectare, hrăneşte, curăţă pielea, stimulează regenerarea şi accelerează procesele de vindecare a leziunilor; după părerea mea, acest tip de argilă este perfect pentru tenul gras, mixt şi acneic.
- Argila cosmetică roşie – are o acţiune similară tipului de argilă verde, totuşi, are o performanţă mai delicată; tratează bine tenul gras şi mixt şi, de asemenea, pielea extrem de sensibilă sau tipul de piele vascularizat, deoarece are proprietăţi suplimentare de contractare a vaselor de sânge.
- Argila cosmetică galbenă – cea mai bună versiune de argilă pentru tenul gras, mixt şi matur; curăţă cu succes pielea de toxine, împrospătează, întăreşte şi combate deshidratarea deoarece reglează acţiunea glandelor sebacee, tenul devenind mat după aplicare.
- Argila cosmetică albă – acţionează precum un produs exfoliant, îndepărtând delicat celulele moarte de la nivelul epidermei şi regenerează, ameliorează şi accelerează procesele de vindecare a leziunilor şi cicatricilor; este o argilă foarte eficientă pentru pielea uscată, mată, ternă şi sensibilă.
- Argila cosmetică albastră – este caracterizată de o acţiune intensă, prin urmare este recomandată pentru îngrijirea pielii mature; acest tip de argilă este cel mai indicat pentru acţiunea sa de pătrundere în profunzimea pielii pentru a hrăni, regenera şi pentru a oferi fermitate; reduce vizibilitatea ridurilor.
- Argila cosmetică roz – adevărul este că acest tip de argilă este o combinaţie de argilă albă şi argilă roşie (33%); tratează foarte eficient pielea uscată, sensibilă, vascularizată sau predispusă la iritaţii; are acţiune de calmare, de contractare şi de întărire a pielii.
Lasă un răspuns