Deshidratată, iritată, înroșită și hiper-reactivă – așa puteți defini pielea uscată. Ați folosi aceste adjective pentru a vă descrie pielea? Sper că pielea voastră este într-o stare perfectă. Cu toate acestea, dacă considerați că pielea ar putea avea nevoie de ajutor, să ne concentrăm asupra cauzelor pielii uscate și asupra modului în care puteți combate această problemă? Continuați să citiți postarea mea pentru a afla cam tot ce ar trebui să știți despre îngrijirea corectă a pielii lipsite de apă. Bucurați-vă de lectură!

Ce face pielea să fie uscată?

În majoritatea cazurilor, uscarea pielii este consecința expunerii corpului nostru la tratamente de frumusețe necorespunzătoare. De asemenea, această afecțiune a pielii este des legată de vârsta înaintată. Cu timpul, pielea devine mai subțire și mai uscată, deoarece pierde apă mai repede decât o făcea în ​​trecut. Uneori această afecțiune se intensifică din cauza fluctuațiilor hormonale și a unor boli precum psoriazisul sau dermatita atopică.

Tipuri de piele uscată

Putem distinge următoarele tipuri de piele uscată:

  • uscată – are o suprafață rugoasă și mată, este subțire și strânsă, îmbătrânește mai repede
  • foarte uscată – este crăpată, strânsă, cu mâncărime și fulgi
  • uscată și sensibilă – subțire, clar strânsă și hiper-reactivă la atingere
  • uscată și lipsită de stratul protector – uscăciunea acestuia este cauzată de cantitatea redusă de sebum (lubrifiant natural)

Cauze ale pielii uscate

Dacă nu vă hidratați în mod regulat pielea sau dacă pielea are probleme cu blocarea apei în interior, atunci aceasta se usucă foarte repede. Termenul medical pentru care pielea nu poate reține apa în interior se numește Pierdere de apă transepidermică și aceasta tulbură bariera naturală de protecție. Mai mult, pielea pierde apă atunci când procesul intensificat de keratinizare este pornit.

Ce slăbește funcțiile de protecție a pielii?

Factorii responsabili de slăbirea funcțiilor de protecție a pielii sunt:

  • Razele UV – influențează negativ bariera hidro-lipidică și cimentul intercelular epidermic. Plaja și utilizarea paturilor solare contribuie la deshidratarea pielii;
  • condițiile meteorologice – temperatură scăzută, frig, vânt puternic și aer condiționat, ce încurajează pierderea mai rapidă a apei;
  • detergenți – utilizarea agenților chimici de spălare contribuie la îndepărtarea stratului protector hidro-lipidic. Detergenții afectează și compușii grași din cimentul intercelular epidermic;
  • îngrijire necorespunzătoare a pielii
  • predispoziții genetice
  • vârsta – odată ce trece timpul, pielea își pierde capacitatea de a stoca apa împreună cu alți nutrienți responsabili de menținerea hidratării la nivelul potrivit.

Sper că acum știți cum să preveniți uscarea pielii.

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *