Se întâmplă ca atunci când te privești în oglindă, atenția ta să fie atrasă de zeci (sau chiar sute) de mici pete negre? Acestea se află pe nas, obraji și uneori chiar pe frunte și bărbie. Nu pot fi înlăturate cu loțiune micelară, deoarece sunt localizate adânc în piele. Sunt PUNCTE NEGRE! Cum scapi de ele? Despre asta voi discuta astăzi.

Doamnelor,

Punctele negre nu afectează doar anumite persoane. De fapt, majoritatea femeilor le au, deoarece pielea noastră este susceptibilă în mod natural la toate impuritățile care ne înconjoară, în plus, aceasta produce frecvent prea mult sebum și poate fi iritată. Iar acesta este un mod bun de a obține aceste puncte negre nedorite…

Punctele negre. Ce sunt?

Punctele negre, cunoscute și sub numele de comedoane, sunt un tip de afecțiune a pielii care apare în zone cu un număr mare de ieșiri ale glandelor sebacee. Practic, apar în așa-numita zonă T (frunte, nas și bărbie). Această afecțiune a pielii se poate manifesta prin zone roșii, inflamații sau hipersensibilitate.

Putem distinge două tipuri de comedone:

  • comedoane deschise, punctele negre pe care le cunoaștem foarte bine.
  • comedoane închise, umflături mici și deschise la culoare situate sub piele.

Cauzele frecvente ale comedoanelor

Știi ce încurajează punctele negre și punctele albe?

Cauza directă a apariției acestor pete ale pielii sunt depunerile de sebum și keratinizarea ieșirilor glandelor sebacee. Mai exact, comedoanele se dezvoltă atunci când pielea este grasă și când toate impuritățile și murdăria se acumulează în pori. Cu alte cuvinte, un comedon este un fel de dop din sebum, celule moarte ale pielii și murdărie care înfundă pielea, devine loc de bacterii și provoacă iritații.

Evident, această stare are cauzele ei. Cauzele intermediare ale dezvoltării comedoanelor asupra cărora nu avem putere sunt:

  • fluctuații hormonale adverse
  • stres excesiv
  • dietă nesănătoasă și dezechilibrată
  • poluare urbană (de exemplu, fum)
  • aplicarea unor produse de îngrijire a pielii necorespunzătoare
  • demachiere necorespunzătoare și curățarea feței insuficientă
  • neglijarea utilizării exfoliantelor pentru față

și multe alte demerite mai mult sau mai puțin grave.

Cum poți combate punctele negre?

Eu am avut puncte negre pentru mult timp, deși pielea mea nu este predispusă la acnee. Mi-au acoperit nasul și nu puteam să scap de ele! Din fericire, după câteva bătălii lungi, am reușit să-mi curăț pielea și acum știu cum să previn punctele negre. Iar soluțiile sunt numeroase.

3 reguli cheie pentru îngrijirea pielii afectate de puncte negre:

  1. Fii atentă la ce folosești și la cum îți speli fața – verifică-ți produsele cosmetice și păstrează-le doar pe cele care nu sunt grase și îți curăță fața într-un mod natural, fără a lăsa pielea prea uscată.
  2. Aplică scruburi în mod regulat pe piele – cel puțin unul pe săptămână, care va exfolia pielea; acest lucru ajută la eliminarea impurităților și a celulelor moarte ale pielii.
  3. Echilibrează glandele sebacee pentru a preveni fața grasă – schimbă-ți obiceiurile de îngrijire a feței cu altele mai naturale, cumpără un toner pentru față care să se potrivească pH-ului pielii și nu uita că hidratarea este crucială.

Merită, de asemenea, să adaug:

  • redu la minimum aplicarea zilnică a machiajului
  • urmează o dietă bine echilibrată, bogată în substanțe nutritive
  • aplică o mască de față preparată în casă pentru puncte negre

Remedii pentru punctele negre

Sunt sigură că cel mai eficient tratament la domiciliu pentru eliminarea punctelor negre este o procedură în câteva etape pe care o desfășor în mod regulat. Încep mereu cu un exfoliant preparat în casă sau cu abur – pentru a-mi deschide porii. Când fața mea este în sfârșit curată și bine pregătită, aplic o mască detoxifiantă și hrănitoare pe care o fac eu însumi. După ce am spălat-o, îmi șterg fața cu un toner care redă pH-ul potrivit pielii și îmi lasă pielea incredibil de proaspătă.

Ce substanțe te vor ajuta să elimini punctele negre?

  • Ceai verde (o bancă antioxidantă)
  • Fulgi de ovăz (sunt foarte buni în absorbția sebumului de pe suprafața pielii)
  • Albuș de ou (funcționează ca un pansament care înfundă porii pielii)
  • Argile medicinale (detoxifiază, curăță și constrâng porii)
  • Cărbune activ (elimină toxinele și impuritățile)

Evident, acestea nu sunt toate substanțele care te ajută să lupți împotriva punctelor negre, ci sunt cele pe care ți le recomand din toată inima să le încerci. Practic, sugestia mea este să le combini cu uleiuri de înfrumusețare naturale sau distilate pe bază de plante – astfel de amestecuri sunt de asemenea utile.

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *