Am decis recent să îmi revoluționez trusa de înfrumusețare. Am înlocuit majoritatea produselor cosmetice gata preparate cu produse naturale sau preparate în casă. Apele florale, cunoscute și sub numele de hidrosoli, au devenit preferatele mele. După câteva săptămâni de utilizare, trebuie să spun că efectele sunt spectaculoase! Ce sunt hidrosolii și cum se utilizează? Profită de lectură!

Ce sunt hidrosolii?

Apele florale sunt produse derivate din extracția uleiului esențial. Au o aromă subtilă și rareori provoacă reacții alergice sau disconfort. Hidrosolii sunt naturali și nu conțin parabeni, conservanți și mirosuri sintetice. Scopul lor principal este restabilirea pH-ului pielii. Reține: apa florală utilizată corespunzător deschide porii pielii și crește, astfel, absorbția substanțelor de condiționare în piele.

Hidrosolii oferă efecte uimitoare tuturor tipurilor de piele. Au cel mai bun efect de condiționare pe pielea sensibilă, uscată, strânsă, deshidratată, umflată, inflamată, cuperozică sau roșie. Dacă pielea ta este grasă, folosește-le doar vara; alege un toner pentru celelalte sezoane ale anului. Astfel, poți menține pielea în formă, prevenind lucirea și punctele negre nesănătoase, în timp ce păstrezi la distanță petele de după vară.

Care apă florală este cea mai bună pentru tine?

Nu există un răspuns clar. Indiferent de hidrosolul ales, poți obține cea mai bună putere de condiționare. Cele mai bune ape florale sunt:

  • hidrosol de hamamelis: curăță porii și reduce secreția de sebum
  • verbena hidrosol: la fel ca cea de mai su
  • hidrosol pitic veșnic: destinat pielii subțiri, delicate, sensibile, cuperozice și pentru tratarea acneei și inflamației
  • Apă de trandafiri damask: calmează pielea iritată, reduce activitatea capilarelor
  • hidrosol de tei: perfect pentru pielea grasă, deshidratată sau inflamată
  • hidrosol de lavandă: cel mai bun pentru începători!

Cum se folosesc apele florale?

Nu există reguli stricte de urmat atunci când se aplică hidrosolii. Folosesc ape florale interschimbabile cu tonere sau în locul lor. Dacă ai chef să încerci hidrosolii, amintește-ți că acestea nu acționează ca un demachiant. Nu le aplica pe dischete de bumbac, deoarece în felul acesta pierzi produsul (care este absorbit în dischetă). Deci, cum se utilizează? Se toarnă în palmele mâinii și se atinge pielea sau se pulverizează. Apele florale contribuie și la restabilirea echilibrului hidro-lipidic al pielii. După folosirea hidrosolului, aplică ser, ulei, gel sau cremă hidratantă pentru a fi absorbit mai bine.

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *