Mâna sus cine a avut vreodată cearcăne inestetice sub ochi!

Cred că aș vedea multe mâini ridicate dacă v-aș putea vedea. Nu este de mirare, deoarece pungile de sub ochi sunt o problemă foarte comună cu care se luptă mulți oameni (nu doar femeile).
Aproximativ una din patru femei este deranjată de aspectul ochilor pufoși și de cearcăne! De aceea am venit cu o idee pentru postarea de astăzi 🙂

Pentru început, să răspundem la întrebarea cheie și anume, de unde vine acest aspect de ochi umflați? Trebuie să știm că există și unele cauze grave și această afecțiune depinde de multe lucruri.

Cauze ale ochilor umflați

În general, umflarea pleoapelor inferioare, sau așa-numiții ochi pufoși, rezultă din acumularea de lichid limfatic sub piele. Totuși, lucrurile nu sunt atât de simple, deoarece este imposibil să se determine o cauză principală a acestei afecțiuni.

Este posibil să moștenim această tendință de umflare de la părinții noștri (ce moștenire, nu?). Suntem mai expuși pungilor de sub ochi și atunci când îmbătrânim. Oricât am dori să negăm, ne confruntăm cu acest tip de probleme din cauza îmbătrânirii și a pierderii tensiunii musculare (mușchiul orbicular în acest caz). În consecință, pielea își pierde fermitatea și elasticitatea.

Nu se pot face multe lucruri în legătură cu cele menționate mai sus. Cu toate acestea, există și un grup de cauze pe care le putem elimina. Este mai ușor să rezolvi o problemă dacă elimini cauza acesteia.

Ce cauzează cearcănele întunecate și ochii umflați?

  • Somnul insuficient în mod regulat, nopțile nedormite.
  • Dieta dezechilibrată, cantitate insuficientă de nutrienți.
  • Dependențele precum țigări, alcool etc.
  • Sedentarismul, metabolismul mai lent.
  • Tulburările cardiace, sanguine, renale, tiroidiene.
  • Supraexpunerea la soare, insuficientă protecție solară.

Remedii pentru cearcăne și ochi umflați

Există două căi de scăpare. Ne putem trata cu o procedură profesională pentru a elimina umflăturile și pungile nedorite, sau putem căuta remedii preparate în casă. Fiecare opțiune are părți bune și rele.

O procedură pro folosește laserul, care este un instrument eficient ce îți va permite să nu te mai întrebi cum poți scăpa de umflături. Odată pentru totdeauna. Din păcate, trebuie sa plătești sume mari pentru acest tip de tratament, mult mai mult decat ar costa o crema pentru ochi. Cum funcționează? Un fascicul de lumină emis de laser stimulează celulele către reparare intensivă. Capilarele și țesuturile pielii sunt întărite, sinteza de colagen și elastină este accelerată, astfel pielea de sub ochi capătă o culoare frumoasă și nu mai este umflată. Scump, dar eficient. Chiar și așa, eu nu am optat pentru această procedură.

Cealaltă opțiune pe care o ai este folosirea diverselor metode preparate în casă, iar eu te voi convinge să le alegi cu încredere, deoarece sunt mai ieftine și la fel de eficiente, chiar dacă este posibil să aștepți mai mult timp efectele. Trebuie să fii și sistematică. Eu nu sunt, dar încerc!

Iată (în opinia mea) cele mai bune moduri de a scăpa de cearcănele ochilor și de umflături:

Produse cosmetice

Recomand produsele ce nu conțin ulei, cum ar fi gelurile cu efect de răcire. În mod ideal, acestea ar trebui să conțină ingrediente care stimulează circulația sângelui și a limfei, precum cofeina. Utilizează geluri pentru ochi ce conțin vitaminele C și K, eufrasie, ginkgo, pătrunjel, floare de porumb sau arnica. Cum aplici o cremă de ochi atunci când te lupți cu cearcăne și ochi umflați? Ca de obicei, maseaz-o cu vârful degetelor; apăsarea ușoară a pielii îi va face bine. Acest mini-masaj deblochează ganglionii limfatici și previne umflarea.

Comprese reci

O compresa rece sub ochi face minuni. Când te trezești cu pleoapele grele și cearcăne atât de întunecate încât nici cel mai bun fond de ten nu le camuflează, încearcă felii de castravete reci, cuburi de gheață zdrobite puse într-o cârpă de bumbac sau o lingură de oțel scoasă din congelator. Apeși pe piele și simți prospețimea. Aceste remedii reduc umflarea și pielea albăstruie cauzată de constricția capilarelor.

Pungi de ceai pentru eliminarea pungilor sub ochi

Îți place să bei o ceașcă de ceai fierbinte dimineața? Nu arunca pungile de ceai după preparare, deoarece acestea te pot ajuta în lupta cu ochii umflați și pufoși. Pur și simplu aplică plicurile ușor calde pe ochi și întinde-te pentru câteva minute. Cofeina constrânge capilarele, iar cearcănele vor fi reduse și mai puțin vizibile. Ceaiul obișnuit poate fi cel mai mare aliat al tău atunci când îți dorești să elimini pungile nedorite de sub ochi.

Dacă mai știi alte modalități de combatere a ochilor umflați, te rog să ma anunți. Eu le folosesc pe cele de mai sus și îmi place efectul, dar mi-ar plăcea să testez ceva nou! 🙂

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *