În fiecare zi, mă trezesc și mă strâmb, scot limba în oglindă, îmi ating obrajii cu degetele și țin buzele țuguiate de parcă îmi face cineva poză… Am luat-o razna? Nu! Acestea sunt exercițiile mele faciale matinale!

Sunt curioasă dacă ați dat vreodată de ceva similar. Cred că exercițiile matinale nu sunt încă foarte populare, chiar dacă aduc numeroase beneficii. Spuneți-mi în comentarii dacă și voi le efectuați. Aș dori să fac niște statistici 🙂

Să trecem la subiect, adică la cum a început totul. De ce am început să fac exerciții faciale și care sunt beneficiile pe care le-am obținut!

Beneficiile exercițiilor faciale

Dacă încă vă întrebați ce se poate obține (dacă se poate obține ceva) trăgând de pielea facială, trebuie să citiți despre beneficiile exercițiilor faciale. Tot ce trebuie să rețineți este că trebuie să le efectuați în mod regulat și corect pentru a obține un plus de elasticitate și pentru a îmbunătăți capacitatea de întindere a pielii în zonele cele mai problematice (obraji, bărbie, pleoape). Exercițiile faciale vă ajută să oferiți oxigen pielii și să îmbunătățiți microcirculația, pentru ca țesutul adipos să se dizolve mai rapid, iar produsele aplicate mai apoi să aibă de două ori mai multă putere.

De ce dimineața?

Ca să fiu sinceră, puteți exersa mușchii faciali în orice moment al zilei, chiar și înainte de culcare sau în timpul pauzei de masă. Nu este nevoie de nicio pregătire, vestimentație sau loc special. De aceea îmi plac atât de mult!

Totuși, sunt determinată să-mi exersez mușchi faciale dimineața, imediat după trezire. După părerea mea, oferă numeroase beneficii:

  • exercițiile faciale sunt stimulatoare și activează mușchii
  • sunt o bază minunată pentru produsul hidratant de zi
  • circulația sanguină este stimulată, astfel încât obrajii devin frumos îmbujurați
  • vă puteți relaxa și râde datorită fețelor amuzante
  • este un mod într-adevăr incredibil de a începe ziua

Ce exerciții faciale vă recomand?

Exercițiile faciale matinale pot fi diferite pentru fiecare dintre voi. Nu există un set universal de exerciții. Există atât de multe feluri încât toată lumea își poate crea propria rutină.

Totuși, dați-mi voie să vă dezvălui exercițiile mele preferate, care sunt extrem de facile și oferă rezultate incredibile.

Exercițiul 1. Casc fără inhibiții, deschid gura cât mai larg posibil, întinzând-o la stânga și la dreapta.

Exercițiul 2. Umflu obrajii cu aer pe rând și apoi ambii în același timp. Umflarea unui balon oferă același efect.

Exercițiul 3. Timp de câteva minute bune, mă strâmb în oglindă, de ex. tugui buzele, zânbesc exagerat, fac o față surprinsă, mă încrunt diabolic.

Exercițiul 4. Zâmbesc și ridic colțurile cu degetele, și mențin fața în această poziție cât mai mult posibil.

Exercițiul 5. La final, masez fața cu mișcări circulare și o netezesc ca și cum aș încerca să elimin ridurile cu mâna.

Observație! Trebuie să repetați exercițiile timp de aproximativ 15 secunde!

Efectele exercițiilor faciale matinale

Această întreagă rutină de exerciții faciale durează în jur de 5 minute în total. Câteodată, îmi place să combin exercițiul nr. 5, adică masajul de relaxare, cu aplicarea unui produs hidratant, ceea ce îmi economisește câteva secunde prețioase în graba dimineții.

Ce beneficii obțin în urma acestor exerciții? În primul rând, este modul meu de a mă trezi. Este un mod foarte plăcut de a începe ziua atunci când pielea primește un plus de energie, însă oferă și mai multe beneficii. Produsul hidratant aplicat după se absoarbe mai bine, iar pielea își menține strălucirea și luminozitatea toată ziua.

Totuși, am observat efecte uimitoare după aproximativ 2 săptămâni de exerceții matinale faciale zilnice. Atunci am observat că fața mea a deveni mai fermă și mai netedă. Bărbia dublă inestetică a dispărut, iar obrajii sunt mai supli și, cel mai important, nu mai am cearcăne sau ochi umflați.

Sunt încântată că am început să fac exerciții faciale. Acum, acestea fac parte din rutina mea zilnică și nici prin cap nu-mi trece să renunț la acest obicei! 🙂

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.