Mă întrebați deseori ce mască se potrivește unui anumit tip de păr. Ce mască să cumpărați pentru părul uscat, ce mască pentru părul gras, procesat excesiv, vopsit… Îmi cereți să listez nu numai substanțele și nutrienții care sunt benefice pentru un anumit tip de păr, ci doriți să vă recomand mărci și produse de îngrijire a părului. M-am hotărât să dedic această postare pentru a dezbate problema și să vă prezint câteva cosmetice pe care cred că merită să le încercați. Deci, fără alte introduceri, să trecem la subiect!

Tipuri de păr & tipuri de măști de păr

Nu există scurtături – dacă doriți un păr sănătos și voluminos, TREBUIE să îl tratați cu produsele potrivite de îngrijire. Aceasta înseamnă că părul gras și des nu va răspune bine la o mască de păr concepută pentru a satisface nevoile părului deshidratat. De asemenea, merită reținut că toate tipurile de păr au nevoie de hidratare din când în când. Desigur, unele tipuri de păr necesită mai multă hidratare zilnică decât altele, dar, în general, această regulă se aplică tuturor tipurilor de păr. O altă problemă crucială este cheratina. Fiind una dintre substanțele esențiale din structura părului, această proteină are rolul de a menține părul sănătos și superb. Când este deteriorat, cheratina repară structura părului, îmbunătățindu-i aspectul general.

Cele mai bune măști de păr pe care le recomand

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Perfectă pentru:

  • părul deteriorat și uscat
  • părul normal, des, greu și gras
  • părul vospit sau tern
  • părul aspru
  • părul lipsit de viață și fragil, lipsit de elasticitate

Masca de păr Nanoil bogată în cheratină este preferata mea! Este, literalmente, cea mai bună mască deoarece îmi lasă ÎNTOTDEAUNA părul mai frumos. Indiferent dacă șuvițele mele au nevoie de hidratare, netezime sau reparare (deseori după trecerea iernii sau verii), Nanoil Keratin Hair Mask îndeplinește toate aceste sarcini. Cheratina inclusă în acest produs nu este doar hidrolizată, ci concentrația sa este impresionantă, ceea ce, desigur, înseamnă un păr mai puternic și mai voluminos. Îmi place, de asemenea, cum acționează pantenolul la nivelul podoabei mele capilare. Îmi menține umiditatea în interiorul părului, dar asta nu este tot. Îmi lasă, de asemenea, părul moale, ușor de stilizat și strălucitor. 

Află mai multe: www.nanoil.ro

Moroccanoil Restorative Hair Mask

Perfectă pentru:

  • păr uscat
  • păr lipsit de viață
  • păr tern

Nu știu dacă și voi aveți aceeași experință ca mine, însă iarna, părul meu devine întotdeauna uscat și electrizat. Vremea rece de afară și aerul fierbinte și uscat din casă au un impact negativ. Părul, pur și simplu, nu vrea să coopereze! 🙂 Este deshidratat, rigid, imposibil de stilizat – am dificultăți în a-l aranja într-o coafură frumoasă care să dureze pe tot parcursul zilei. Din fericire, de când am folosit masca Moroccanoil, îmi este mai ușor să țin sub control părul rebel. Din păcate, aproape plâng când trebuie să cumpăr din nou Restorative Hair Mask – atât este de scumpă! Îmi lasă părul hidratat și mai frumos, nicio îndoială, însă, din nefericire, se termină atât de repede. De aceea, nu o folosesc atât de des (doar iarna). 

Ouai Thick Hair Treatment Masque

Perfectă pentru:

  • părul des, greu și gras
  • părul normal
  • părul lipsit de volum

Această mască a fost testată de prietena mea. Are un păr cu porozitate redusă, care este destul de rezistent la deteriorare, însă se îngrașă rapid. Într-o zi, când eram în vizită la ea, am aplicat produsul Ouai Thick Hair Treatment Masque, gândindu-mă că va acționa bine și la nivelul părului meu și știți ceva? Nu a acționat bine, însă prietena mea este încântată de rezultate! Mi-a spus că Thick Hair Treatment Masque hidratează perfect, adaugă volum și, în general, îi lasă părul mai frumos. Aceasta este masca Ouai ei preferată de hidratare și hrănire deoarece menține condiția bună și netezimea părului. Costă mai puțin, dar rezultatele sunt impresionante.

Kérastase Discipline Maskeratine

Perfectă pentru: 

  • părul deteriorat și rigid
  • părul electrizat și dificil de stilizat
  • părul des

Vă prezint și ceva pentru cele cu păr extrem de deshidratat și rigid, dificil de aranjat. Cele care au un astfel de păr știu cât de dificil este de stilizat, acesta rămânând drept/ondulat. Cu Kérastase Discipline Maskeratine, această sarcină devine mult mai puțin solicitantă. Cred că această mască este perfectă atât pentru părul subțire/electrizat, cât și pentru cel des/rigid. În cel mai scurt timp, masca ține sub control șuvitele rebele și, cel mai important pentru mine, previne electrizarea și efectul static. Masca Kérastase Discipline facilitează, de asemenea, perierea, oferind netezime și hrănire.

Asta este tot: Cele mai bune măști de păr pe care merită să le avem la îndemână și să le folosim cu regularitate. Sper că v-am ajutat 🙂

Folosiți secțiunea de comentarii pentru a lista măștile voastre preferate de păr. Poate că există vreo bijuterie de produs despre care nu am auzit încă.

Autor: Bianca

Hei, sunt Bianca. O maniacă a filmelor care are o "latură orgolioasă" şi un punct sensibil pentru produse cosmetice şi noutăţi în lumea frumuseţii. Dacă şi tu te uiţi la ultimele episoade din Urzeala Tronurilor cu o mască de tratament facial - ai nimerit în locul potrivit! Vei găsi o mulţime de sfaturi, reţete pentru produse cosmetice de preparat acasă & ultimele trenduri must-know din medicina estetică.